Artiesten

De artiesten van Stichting Goud voor Oud zijn zorgvuldig geselecteerde professionals. Zij zijn intensief bezig met het artiestenvak, hebben speciaal geschreven programma’s voor ouderen en zijn mensen die een speciaal plekje voor de ouderen in hun hart hebben. Zij weten hoe ze net wat anders om moeten gaan met mensen met dementie en zij weten ieder te bereiken.

Zodra onze artiesten binnenkomen trekken zij vrijwel direct ieders aandacht. Zij hanteren een persoonlijke benadering en betrekken iedereen bij het geheel wat op iedere toehoorder zijn eigen uitwerking heeft. De één begint te stralen, de ander maakt een dansje, iemand zingt mee en bij weer een ander rolt een traan over de wang. Onze artiesten maken met hun verhaal, hun prachtige zangstem maar ook met hun houding dicht bij de mensen écht contact. Zij kijken ook door de beperking of ziekte heen van degene die minder mee kan doen.

De lengte van de optredens zijn gemiddeld 2x drie kwartier met een kleine tussenpauze maar kunnen meestal prima worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers. De diversiteit aan soorten artiesten en acts biedt voor ieder wat wils. En tijdens de optredens gebeuren vaak bijzondere dingen; mensen die nauwelijks meer reageren op hun omgeving lachen of zingen weer. De optredens maken vaak diepe indruk op de ouderen, hun vrienden en familie en zelfs op het verplegend personeel en worden nog lang onthouden, zelfs bij mensen van wie het geheugen nauwelijks meer functioneert.

In de coronatijd zijn er aanpassingen ontstaan. Heel wat artiesten hebben hun programma’s nu ook als huiskamerniveau. Voor kleine groepen en dan per groep ongeveer 30 minuten. Alleen te boeken als er meerdere huiskamers op een dag te bezoeken zijn. Maatwerk over meerdere dagen is bespreekbaar.